Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@07:50:59 GMT

کاهش استرس از دریچه آنلاین هنر

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۶۸۶۳۲

کاهش استرس از دریچه آنلاین هنر

ایسنا/خراسان رضوی دانشمندان مدت‌ها استدلال کرده‌اند تماشای آثار هنری حین بازدید از موزه‌ها و گالری‌ها می‌تواند تاثیر زیادی بر خلق‌وخوی، سطح استرس و رفاه افراد داشته باشد اما آیا هنگام تماشای هنر در فضاهای دیجیتال نیز همین پدیده اتفاق می‌افتد؟

به نقل از ارث، نتایج تحقیق جدید به رهبری دانشگاه وین اتریش نشان داده درگیر شدن با هنر آنلاین در واقع اثرات مثبت مشابهی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته کارشناسان یک بازدید کوتاه سه دقیقه‌ای از یک نمایشگاه آنلاین هنری یا فرهنگی می‌تواند تاثیرات بسیار مثبتی بر رفاه ذهنی داشته باشد.

هنگامی که همه‌گیری کووید ۱۹ در سال ۲۰۲۰ آغاز شد و خانه‌نشینی در سراسر جهان اعمال شد، موسسات هنری و فرهنگی از مکان‌های فیزیکی خود به اینترنت منتقل شدند. برای اولین بار در تاریخ گالری‌های هنر دیجیتال و موزه‌های آنلاین گسترده شدند و در کانون توجه قرار گرفتند.

محققان افزودند: گردشگری‌های مجازی به وجود آمد که مردم را تشویق می‌کرد از روی کاناپه‌های‌شان از موزه بازدید کنند و مخاطبان برای اولین‌ بار با هنر و فرهنگ آنلاین مواجه شدند.

در حالی که در دهه گذشته محققان مطالعات مختلفی را انجام داده‌اند که نشان می‌دهد هنر تاثیر مثبتی بر سلامت و تندرستی دارد، مشخص نیست که آیا این تاثیرات می‌توانند از تعامل با هنر آنلاین نیز پدیدار شوند یا خیر.

در این تحقیق دانشمندان از گروهی شرکت‌کننده خواستند تا از چندین نمایشگاه هنری از طریق تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها و رایانه‌ها بازدید کنند و وضعیت روان‌شناختی و رفاه آن‌ها را اندازه‌گیری کردند تا تعیین کنند تماشای هنر در اینترنت تا چه حد ممکن است مفید باشد.

نتایج نشان می‌دهد که حتی تماشای بسیار کوتاه هنر آنلاین می‌تواند تاثیرات قابل‌ توجهی داشته باشد. خلق‌وخوی شرکت‌کنندگان و بهزیستی ذهنی را بهبود بخشد و احساس اضطراب و تنهایی را کاهش دهد. هرچه افراد این هنر را معنادارتر یا زیباتر بدانند، هنگام تماشای آن احساسات مثبت بیشتری خواهند داشت و این اثرات با سایر موارد از جمله تجربیات طبیعت یا بازدید از گالری‌های هنری فیزیکی قابل مقایسه است.

این یافته‌ها اهمیت هنر را بر سلامتی و رفاه نشان می‌دهد و مسیرهایی را برای تحقیقات و کاربردهای آینده در فضاهایی مانند بیمارستان‌ها، اتاق‌های انتظار یا مناطق روستایی که دسترسی به هنر محدود است، ارائه می‌کند.

نتایج این مطالعه در مجله Frontiers in Psychology منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری گالري موزه استرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۸۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش نارضایتی مردم از وضعیت نظافت تهران | جزییات تماس مردم با ۱۳۷ در این حوزه چه چیز را نشان می دهد؟

به گزارش همشهری آنلاین، سامانه خدمات و فوریت های شهری (۱۳۷ پلاس) با هدف بهبود و تسریع و تسهیل خدمات رسانی به شهروندان در محلات تهران راه اندازی شده است. آمارهای این سامانه در راستای شفاف سازی به صورت ماهانه روی سامانه شفافیت شهرداری تهران بارگذاری می‌شود. در چند سال گذشته موضوع نظافت معابر جزو اصلی ترین مطالبات مردمی بود و بیشترین فراوانی را داشت اما با پیگیر های صورت گرفته و طبق آخرین اطلاعات سامانه ۱۳۷ پلاس (اسفند ۱۴۰۲) ثبت درخواست شهروندان در خصوص نظافت معابر کاهش یافته است.

علت این موضوع نیز به تغییر رویکرد شهرداری تهران در حوزه پسماند بر می‌گردد. کاهش پیمانکاران حوزه جمع آوری پسماند و نظافت شهر از ۱۳۰ پیمانکار به ۱۴ نفر و همچنین اجرای طرح هایی مانند نوماند و تغییر جمع آوری زباله خشک باعث افزایش رضایت مردم در حوزه نظافت و تمیزی تهران شده است.

همین اعداد و ارقام نشان می‌دهد که مدیران شهری مناطق و نواحی موضوع نظافت معابر و نگهداشت شهر را با جدیت پیگیری کرده اند. آن طور که اعداد و آمارها نشان می دهد، اسفند سال گذشته ۱۴۵ هزار و ۷۸۳ پیام در سامانه ۱۳۷ پلاس ثبت شده است که شهروندان ۲۰۳ هزار و ۴۸۶ تماس تلفنی، ۲۲۸۷۹ تماس اینترنتی و ۴۴۸۹ تماس هم به صورت پیامکی و ... داشته اند. همچنین اعداد این سامانه نشان می دهد که کاشت نهال در منزل و باغچه معابر، رکوردار تماس ها بوده اند.

جزئیات تماس ها بیشترین فراوانی: مناطق ۱، ۲، ۴، ۵ و۱۵ کاشت نهال در منزل: ۲۳۲۸۴ کاشت نهال در باغچه: ۱۲۹۵۸ نظافت معابر: ۵۵۷۱ آلودگی صوتی: ۳۲۰۴ جمع آوری زباله و ضایعات: ۳۱۲۱ لایروبی جوی: ۲۶۸۳ سد معبر اصناف در پیاده رو: ۲۴۴۹ سد معبر دستفروشی وانتی ها: ۲۳۷۰ سد معبر دستفروش در پیاده رو: ۲۳۳۷ جمع آوری خاک و نخاله: ۲۱۴۰ سهم حوزه پاسخگویی خدمات شهری: ۶/۷۸ درصد فنی و عمرانی: ۲/۹ ذرصذ شهرسازی: ۲/۷ درصد ترافیک: ۴/۴ درصد اجتماعی و فرهنگی: ۶/۰ درصد

کد خبر 848636 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها پسماند ۱۳۷ و ۱۸۸۸ شهردارى تهران تهران

دیگر خبرها

  • قیمت طلا به کف رسید؟
  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟
  •  کاهش استرس یا تلقین؟
  •  کاهش استرس با قلیان جنبه تلقینی دارد
  • علل شایع پیری زودرس پوست صورت
  • کاهش وزن با دو قاشق چایخوری از سرکه سیب
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • تولید نفت اوپک در آوریل کاهش یافت
  • طلای جهانی سقوط کرد
  • کاهش نارضایتی مردم از وضعیت نظافت تهران | جزییات تماس مردم با ۱۳۷ در این حوزه چه چیز را نشان می دهد؟